Együnk

A csodás karfiol, készítsünk vegán karfiolpörköltet!

Ki mondta, hogy a pörköltnek kötelező eleme a hús?

Most mutatunk egy egyszerű, finom és egészséges verziót, ami télen is megállja a helyét a családi étkezések alkalmával.

Jöjjön egy pörkölt, ami vegán, de garantáltan a húsimádók is szeretni fogják, valamint hoz némi változatosságot a hagyományosan elkészített pörkölt mellett.

Amellett, hogy akár egy diétába is könnyedén beilleszthetjük ezt a remek egytálételt még igazán egészséges is. Ezzel az étellel segíthetjük, hogy családunk elegendő természetes vitaminhoz jusson télen is, hiszen a karfiol remek C-vitamin forrás és ásványi anyagokban is gazdag.

Másnap pedig munkahelyi ebédnek is kiváló lehet, tehát egy egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan tálalható pörköltet készíthetünk, mindössze két fő alapanyag felhasználásával.  

karfiolpörkölt, vegán recept

Hozzávalók

  • 2 nagy hagyma
  • 2 közepes fej karfiol
  • só, bors, pirospaprika, olaj

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a hagymát kockára vágjuk.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk borssal és pirospaprikát hintünk rá. Erre kerül a karfiol, amit átforgatunk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje a rózsákat. Ezt követően sózzuk és készre főzzük.

Akkor jó, amikor már puha a karfiol, de még nem esik szét.

Tipp: Durum spagettivel és tejfölös uborkával a legfinomabb, de bármely másik körettel is zseniális. Szezonban pedig érdemes kiegészíteni 1-1 paradicsommal és paprikával is, de télen ez elhagyható.

Szeretnél még receptet? Itt találsz!

UTAZIK A CSALÁD MAGAZIN

Naptár 2018/2019

Iratkozz fel online utazási magazinunkra!
és ajándékba adunk egy letölthető tanévtervező naptárat!